news

Τους καλοκαιρινούς μήνες οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, οι ενδυμασίες γίνονται πιο λιτές, οι αναστολές μειώνονται και η ερωτική διάθεση καλπάζει! Για πολλούς είναι ευκαιρία να ζήσουν έναν νέο καλοκαιρινό έρωτα, ενώ όσοι είναι σε σχέση μπορούν να πειραματιστούν με το σύντροφό τους σε νέες τοποθεσίες και πρακτικές… Και ενώ όλα φαντάζουν τόσο ειδυλλιακά, παραμονεύουν πολλοί κίνδυνοι που ενδέχεται να “προσγειώσουν” απότομα τις καλοκαιρινές μας φαντασιώσεις.

Ακολουθεί μία λίστα από συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε ανέμελα και με ασφάλεια και αυτό το καλοκαίρι!

  1. Χρησιμοποιούμε πάντα προφυλακτικό! Όσες φορές και να το τονίσουμε δεν θα είναι αρκετές… Ειδικά για όσους δεν έχουν μία σταθερή, μονογαμική σχέση αλλά και για όσους δεν χρησιμοποιούν κάποια άλλη μορφή αντισύλληψης, το προφυλακτικό πρέπει να γίνει απαραίτητο εφόδιο στο καλοκαιρινό μας τσαντάκι. Είτε είμαστε σε κάποιο νησί, είτε έχουμε βγει για ένα ποτό στην πόλη δεν μπορούμε ποτέ να ξέρουμε πού θα μας οδηγήσει μία όμορφη καλοκαιρινή βραδιά… Και επειδή ένα ποτάκι παραπάνω μπορεί να “μεθύσει” την κρίση μας, μπορεί να βρεθούμε σε καταστάσεις που θα μας γεμίσουν άγχος και τύψεις την επόμενη μέρα! Το προφυλακτικό θα είναι ο καλός φίλος που θα μας προστατεύσει από τέτοιες καταστάσεις και θα πρέπει να το έχουμε πάντα μαζί μας.
  2. Διατηρείται σε μέρος ξηρό και δροσερό. Παραμένοντας στη σημασία του προφυλακτικού πρέπει να θυμόμαστε να μην αφήνουμε ποτέ το πακετάκι με τους latex φίλους μας στο αυτοκίνητο. Εκεί το καλοκαίρι μπορούν να αναπτυχθούν ψηλές θερμοκρασίες, που θα αλλοιώσουν την ποιότητα των προφυλακτικών.
  3. Η “Γαλάζια λίμνη” είναι απλά μία ταινία. Όλοι έχουμε δει την ταινία και πολλοί έχουμε φαντασιωθεί να βρεθούμε με το/τη σύντροφό μας σε μία ερημική παραλία και να αφεθούμε στις ερωτικές μας επιθυμίες. Στην πραγματικότητα είναι πολύ πιθανό αυτό να μας δημιουργήσει κάποια προβλήματα, που θα μας κάνουν να το ξανασκεφθούμε την επόμενη φορά. Η άμμος, τα βότσαλα, αλλά και μία πετσέτα ή ξαπλώστρα φέρουν βακτήρια τα οποία, εκτός αν είμαστε πολύ προσεκτικοί, μπορούν να μολύνουν την ευαίσθητη περιοχή και να μας προκαλέσουν ερεθισμούς και δυσάρεστες ενοχλήσεις. Οι κόκκοι άμμου ειδικά μπορεί πάνω σε μία στιγμή πάθους να βρεθούν σε μέρη όπου δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και να προκαλέσουν απίστευτη ενόχληση!
  4. Το ίδιο ισχύει και για τις ερωτικές επαφές στο νερό. Οι θάλασσες και οι περισσότερες πισίνες περιέχουν βακτήρια, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ενοχλητικές κολπίτιδες ή και ουρολοιμώξεις. Επίσης το νερό ξεπλένει τα κολπικά υγρά που λιπαίνουν την περιοχή, μετατρέποντας συχνά την ερωτική επαφή σε μία επώδυνη διαδικασία και θέτοντάς μας σε κίνδυνο ερεθισμών και τραυματισμών.
  5.  Ραντεβού στις τουαλέτες. Ιδιαίτερη προσοχή στις “συνευρέσεις” στις τουαλέτες καλοκαιρινών κέντρων διασκέδασης. Οι τουαλέτες δεν είναι σίγουρα το καθαρότερο μέρος και στα καλοκαιρινά μπαράκια οι συνθήκες υγιεινής είναι, συνήθως, ακόμα πιο πρόχειρες. Προσθέτοντας σε αυτό το συνωστισμό ατόμων, είναι ξεκάθαρο ότι είναι μία τοποθεσία προς αποφυγήν όσον αφορά στις σεξουαλικές επαφές. Επίσης, είναι εξαιρετικά άβολες!

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι, λόγω της ζέστης, της έντονης εφίδρωσης και της αυξημένης σεξουαλικής δραστηριότητας, οι γυναίκες είναι περισσότερο εκτεθειμένες σε κολπίτιδες, κυρίως μυκητιασικής φύσεως. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να προτιμούμε άνετα ρούχα, βαμβακερά εσώρουχα και να προσέχουμε να αλλάζουμε τα βρεγμένα μαγιό και να μην καθόμαστε σε υγρές ή λερωμένες πετσέτες. Το καλοκαίρι είναι η εποχή του ρομαντισμού και του έρωτα. Με μόλις λίγη προσοχή, μπορούμε να το απολαύσουμε ξέγνοιαστα.

Recommended Posts